понеділок, 21 вересня 2015 р.

Міжнародний день миру

21 вересня цього року Україна та й увесь світ відзначають День Миру в умовах зростаючого числа збройних конфліктів. Цей день для українців є дуже важливим, але й дуже болісним, бо кожен з нас усвідомлює, в якому скрутному становищі знаходиться наша держава і одним єдиним бажанням для всієї нашої нації - це є бажання Миру.

Годину спілкування 21 вересня в нашому класі ми присвятили саме Дню Миру. Дітям було цікаво дізнатися, що Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати у 1982 році. До 2001 року цей день святкували кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату — 21 вересня. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства. Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні красується напис: «Нехай буде мир у всьому світі». Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході якої обов'язково є місце і хвилині мовчання, в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру». До слова сказати, цей дзвін дзвонить всього два рази на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз — вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру». 

Тож нехай завжди над нами всіма буде мирне небо, оскільки лише воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання! 

Немає коментарів:

Дописати коментар